forFoto.pl forum fotograficzne

Pełna wersja: Darmowy program do obrabiaia zdjęć
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie,
nie wiem czy są jakieś darmowe programy do obrabiabiania zdjęć.
nie chodzi o GIMPa tylko cos innego, możecie polecić i podać linki?

Pozdrawiam
Rating
Photo Filter
picassa
to dwa chyba najbardziej popularne (przynajmniej na tym forum)
a tutaj masz znacznie wiecej roznej masci oprogramowania
Photo Filter to jakiś zaawansowany program bo ta picassa to strasznie podstawowy jest.
rating do PSa mu daleko, ale jak go poznasz, to okazuje sie bardzo przyjemny w obsludze... kazdemu lezy co innego, wiec poprostu sciagnij i zainstaluj Smile
rating ja praktycznie tylko w PhotoFiltre obrabiam fotki Smile
OK, zaraz bede ściągał, ale to jest wersja shareware.
Jakie ma ograniczenia?
PF jest wersja darmowa, sharware jest PF Studio umozliwia ladowanie pluginow dla PhotoShopa i innych cudow, ktorych w wersji podstawowej nie ma... nie sadze aby Picasa byl jakims prostackim programem Mryg wg mnie ma wiele ciekawych opcji... Co do Photo Filtre nie jest to tez jakos nadzwyczajnie rozbudowany program... wazne, ze na Debianie dziala z wine bez najmniejszych problemow i do podstawowej obrobki zdjec wystarcza na pewno jego plusem jest to, ze nawet po obrobce zdjecia zachowuje exif, czego nie potrafi chociazby Fireworks Macromedii, ktory osobiscie preferuje Mryg
Ok wszytko jasne, właśnie zainstalowałem i zassałem Mryg polską wersję językową w weekend bede się bawił. A jak oceniacie Gimp'a moim zdaniej jest bardzo dobry tylko ma jeden - , wszystkie narzędzia otwierają się w innym oknie. :x
rating dla mnie GIMP to jak Photoshop wielka nieporęczna kobyła Laugh
bo to trzeba sie naumiec uzywac gimpa i szopy :P

jak oceniam gimpa? w pelni nadaje sie do grafiki publikowanej w sieci, multum opcji, robisz co chcesz i jak chcesz. jak denerwuja cie osobne okienka to zainstaluj gimshop, taki gimp ala ps.
Przekierowanie