Tak samo jak przy kawie za mocno pokrzywione kadry.Whisky zaraz ześlizgnie się z pochylni.Do tego chyba poza tylko 1 wszystkie są słabej jakości.
Na 1 ostrość ustawiona na szklance,a na pozostałych wygląda jakby na strumień wody,albo karafkę.
Do tego białe nieciekawe tło nie zachęcające po sięgnięcie po szklaneczkę.
http://www.google.pl/search?ix=hcb&q=whi...sgaq1oG-AQ
Google grafika + hasło whisky i popatrz ile ciekawych kadrów (nie wszystkie,ale sporo).Ciepłe,kolorowe tło pasujące do przedmiotu,ujęcia z butelką,z ręką itd.
Gdyby nie te kadry to OK... No i ostrosć bym trochę podbił.
(31-01-2012 06:26 PM)sanex napisał(a): [ -> ]Gdyby nie te kadry to OK... No i ostrosć bym trochę podbił.
Nie wiem czemu ale akurat takie kadry mi ostatnio odpowiadają. Jak pisałem w portretach mam nadzieje że mi to przejdzie

Dzięki za opinie.
A mógłbyś pokazać te zdjęcia z ciut wiekszym kontrastem i wyostrzone?
dla mnie kadry niepasują do tego typu foto, no chyba że zanim doszedłeś do zamierzonego efektu wypiłes ze 2 bueteleczki- jest usprawiedliwienie

o ostrości Sanex wposmniał.
(31-01-2012 06:33 PM)sanex napisał(a): [ -> ]A mógłbyś pokazać te zdjęcia z ciut wiekszym kontrastem i wyostrzone?
Pewnie że tak

Albo to zbyt obrobiłem albo tak to wychodzi z podwyższonym kontrastem
Uploaded with
ImageShack.us
(31-01-2012 06:35 PM)Sly napisał(a): [ -> ]dla mnie kadry niepasują do tego typu foto, no chyba że zanim doszedłeś do zamierzonego efektu wypiłes ze 2 bueteleczki- jest usprawiedliwienie 
o ostrości Sanex wposmniał.
Coś tam się chlapnęło :P
Zdjęcia jakoś mi kadrowo nie pasuje... Brakuje ostrości i wyrazistości. Spójrz na kadry 2,3,4 wszystkie takie same...
(31-01-2012 07:01 PM)Melton napisał(a): [ -> ]Zdjęcia jakoś mi kadrowo nie pasuje... Brakuje ostrości i wyrazistości. Spójrz na kadry 2,3,4 wszystkie takie same...
Ostrość jest na płynie

Nie znam się, ale na moje amatorskie oko F powinno być ~8-11 a nie 3.5...
Tylko czy głównym motywem jest lejące się hektolitry alkoholu,czy szklanka,do której je lejesz i która jest "opakowaniem".Bo wydaje mi się,że szklanka.
(31-01-2012 07:14 PM)sanex napisał(a): [ -> ]Nie znam się, ale na moje amatorskie oko F powinno być ~8-11 a nie 3.5...
Nie miałem wystarczająco światła ale następnym razem postaram się pożyczyć lampę
(31-01-2012 07:15 PM)Rawicz-Stanowski napisał(a): [ -> ]Tylko czy głównym motywem jest lejące się hektolitry alkoholu,czy szklanka,do której je lejesz i która jest "opakowaniem".Bo wydaje mi się,że szklanka.
Ja nastawiłem się na lejący się płyn nie na szklankę i tam ustawiałem ostrość.
Nie marnowałbyś whisky na takie zabawy, zgaduję, ze to mrożona brzoskwiniowa herbata

(31-01-2012 08:54 PM)Vlod napisał(a): [ -> ]Nie marnowałbyś whisky na takie zabawy, zgaduję, ze to mrożona brzoskwiniowa herbata 
Whisky to wolałem wypić :P To zwykła minutka
Aj kiepsko. Za bardzo pochylone, herbata zrobiła się mętna, szumy, brak ostrości - tyle w skrócie. Zdjęcia reklamowe to wymagana niemal 100% czystość. Nie można pozwolić sobie na to, co Ty zrobiłeś. Powinieneś też użyć sztucznego, przezroczystego lodu. Kiepsko i tyle

.
(31-01-2012 09:23 PM)kubak napisał(a): [ -> ]Aj kiepsko. Za bardzo pochylone, herbata zrobiła się mętna, szumy, brak ostrości - tyle w skrócie. Zdjęcia reklamowe to wymagana niemal 100% czystość. Nie można pozwolić sobie na to, co Ty zrobiłeś. Powinieneś też użyć sztucznego, przezroczystego lodu. Kiepsko i tyle
.
Szumy przy ISO 200/400? To nie zdjęcia reklamowe na sprzedasz - ćwiczę dopiero

Ostrość ustawiałem na lejącym się płynie. Jeśli chodzi o sztuczny lód to jestem w trakcie zakupu.
(31-01-2012 07:19 PM)mati113 napisał(a): [ -> ] (31-01-2012 07:15 PM)Rawicz-Stanowski napisał(a): [ -> ]Tylko czy głównym motywem jest lejące się hektolitry alkoholu,czy szklanka,do której je lejesz i która jest "opakowaniem".Bo wydaje mi się,że szklanka.
Ja nastawiłem się na lejący się płyn nie na szklankę i tam ustawiałem ostrość.
Wlasnie wiem. Pisalem o tym wyzej. Tylko glownym motywem jest szklanka z whisky, wiec to na niej powinna byc ustawiona ostrosc.
Sprzedaż czy nie, to jednak zdjęcia reklamowe, a od nich trzeba dużo wymagać. Nie wiem skąd szum, ale zdjęcia nie są gładkie i czyste. Jeśli masz za mało ostrości, przymknij przysłonę

.
(01-02-2012 02:31 AM)kubak napisał(a): [ -> ]Sprzedaż czy nie, to jednak zdjęcia reklamowe, a od nich trzeba dużo wymagać. Nie wiem skąd szum, ale zdjęcia nie są gładkie i czyste. Jeśli masz za mało ostrości, przymknij przysłonę
.
Pewnie tak. Zdjęcia powinny być czyste tu się zgadzam. Na moim monitorze szumów nie widać dlatego pisałem że ich nie ma ale nie wiem jak na innych monitorach. Nie użyłem żadnej lampy więc przysłona musiała być taka jaka była. Następnym razem pożyczę lampy

Jak już coś robić to porządnie. U mnie na 13 calowym monitorze w laptopie widać szumy. Zobacz w większym powiększeniu, na pewno je tam znajdziesz.
OK dziękuje wszystkim za odwiedziny