27-05-2007, 05:22 PM
27-05-2007, 08:04 PM
jak to Ci pewnie powiedzą...sklep ogrodniczy....agrowłóknina i jedziesz
ja włansie za niedługo mysle z tego skorzystac ale nie wiem bo nie mam miejsca gdzie to postawic...
ja włansie za niedługo mysle z tego skorzystac ale nie wiem bo nie mam miejsca gdzie to postawic...27-05-2007, 08:43 PM
a te agroiwłókniny w różnych kolorach są? poza tym agrowłóknina była tutaj polecana jako materiał do namiotu bezcieniowego wuięc chyba przepuszcza swiatło a tło ma nie przepuszczać tak?
27-05-2007, 09:37 PM
adriansan zakup tła to kwestia kasy ile chce się na nie wydać
im droższe tym lepsze
najlepsze są chyba tła kartonowe ale są dośc drogie i jak się zabrudzą to już raczej nie do wyczyszczenia
z tańszych to te co mają w ofercie w Funsports
lub na Allegro użytkownik chyba "foton" ma bardzo fajne podgumowane tła 
im droższe tym lepsze
najlepsze są chyba tła kartonowe ale są dośc drogie i jak się zabrudzą to już raczej nie do wyczyszczenia
z tańszych to te co mają w ofercie w Funsports
lub na Allegro użytkownik chyba "foton" ma bardzo fajne podgumowane tła 
28-05-2007, 11:15 AM
no więc zastanawiałem sie czy jst coś tańszego niz tla na allegro, nop jaki materiał za kilka zeta za metr bieżący
)) bo chciałbym se w kilku kolorach, to by wyszlo ze 200 zeta za 4 kolory, a tak to mniej jakoś sie moze da
)) bo chciałbym se w kilku kolorach, to by wyszlo ze 200 zeta za 4 kolory, a tak to mniej jakoś sie moze da
29-05-2007, 07:56 PM
No ja tez jestem ciekaw....bo chciałem sobie zakupic własnie jakis materiał w testyli
29-05-2007, 08:42 PM
adriansan no w funsports ci tak wyjdzie bo sa po chyba 30zl
tyle że kolorystycznie mały wybór a jak nie to idź do sklepu z materiałami i tam kup na metry 
tyle że kolorystycznie mały wybór a jak nie to idź do sklepu z materiałami i tam kup na metry 
05-06-2007, 09:52 PM
adriansan zakupiłes cos ?? bo ja własnie sie zastanawiam co kupic 

05-06-2007, 11:01 PM
kupiłem statyw i błyskówke, ale tła jeszcze nie
)) myśle ze sie przejde do jakiejś Konforamy czy innego takiego i zobacze
Póki co mam narazie fioletową ścianę... 
)) myśle ze sie przejde do jakiejś Konforamy czy innego takiego i zobacze
Póki co mam narazie fioletową ścianę... 
21-08-2007, 05:45 AM
http://allegro.pl/item225305335_tlo_foto...yboru.html
ja mam takie w domu i jestem bardzo zadowolony
ja mam takie w domu i jestem bardzo zadowolony

31-01-2008, 05:53 PM
Może ktoś walczył z podobnym problemem, otóż sprawiłem sobie białą [cienką - nie nadaje się na tło, ale na softy i dyfuzory będzie ok- 7zł za 1,6x5m] i czarną [wydaje się, że jak na 18zł za 1,6x5m jest ok] agrowłókninę, nie na metry tylko już przyciętą, "paczkowaną". Problem polega w zagięciach powstałych z poskładania. wydaje mi się, że prasowanie raczej odpada, boję się nadtopienia, od 3 dni wisi z lekko dociążoną dolną krawędzią, ale rewelacyjnych zmian nie ma.
Ma ktoś pomysł?
Ma ktoś pomysł?
31-01-2008, 06:51 PM
uprasuj przez szmatę niezbyt gorącym żelazkiem 

31-01-2008, 07:31 PM
O, to może być rozwiązanie, a szmatę jeszcze zwilżyć dość mocno, to może pomóc, juto będę walczył :]
31-01-2008, 11:30 PM
nie doswietlaj jej i wsio samo sie sprawi. chyba ze to jakis czarny blyszczoacy material, to masz pecha
kup taki co nie blyszczy.
kup taki co nie blyszczy.31-01-2008, 11:35 PM
Można próbować tak, jak radził adriansan
Powinno pomóc w rozprostowaniu zagięć...
Ale koniecznie przez jakąś szmatkę i niezbyt gorącym żelazkiem
Powinno pomóc w rozprostowaniu zagięć...
Ale koniecznie przez jakąś szmatkę i niezbyt gorącym żelazkiem

06-02-2008, 11:00 PM
Hmm, niestety nie daje rady, materiał zaczyna się pod wpływem temperatury błyszczeć, zagięcia minimalnie się poprawiły, ale że to jest tworzywo sztuczne, boję się dać wyższą temp. [prasowałem na programie dla syntetyków przez mokrą/wilgotną szmatę]