forFoto.pl forum fotograficzne

Pełna wersja: co na tło?:)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Tego jeszcze nie byłoSmile z czego można zrobić tło foto? Jaki materiał jest najlepszy? Prosze o pomocSmile
jak to Ci pewnie powiedzą...sklep ogrodniczy....agrowłóknina i jedziesz Smile ja włansie za niedługo mysle z tego skorzystac ale nie wiem bo nie mam miejsca gdzie to postawic...
a te agroiwłókniny w różnych kolorach są? poza tym agrowłóknina była tutaj polecana jako materiał do namiotu bezcieniowego wuięc chyba przepuszcza swiatło a tło ma nie przepuszczać tak?
adriansan zakup tła to kwestia kasy ile chce się na nie wydać Smile im droższe tym lepsze Smile najlepsze są chyba tła kartonowe ale są dośc drogie i jak się zabrudzą to już raczej nie do wyczyszczenia Smile z tańszych to te co mają w ofercie w Funsports Smile lub na Allegro użytkownik chyba "foton" ma bardzo fajne podgumowane tła Smile
no więc zastanawiałem sie czy jst coś tańszego niz tla na allegro, nop jaki materiał za kilka zeta za metr bieżącySmile)) bo chciałbym se w kilku kolorach, to by wyszlo ze 200 zeta za 4 kolory, a tak to mniej jakoś sie moze daSmile
No ja tez jestem ciekaw....bo chciałem sobie zakupic własnie jakis materiał w testyli
adriansan no w funsports ci tak wyjdzie bo sa po chyba 30zl Smile tyle że kolorystycznie mały wybór a jak nie to idź do sklepu z materiałami i tam kup na metry Smile
adriansan zakupiłes cos ?? bo ja własnie sie zastanawiam co kupic LaughLaugh
kupiłem statyw i błyskówke, ale tła jeszcze nie Smile)) myśle ze sie przejde do jakiejś Konforamy czy innego takiego i zobacze Smile Póki co mam narazie fioletową ścianę... Mryg
http://allegro.pl/item225305335_tlo_foto...yboru.html

ja mam takie w domu i jestem bardzo zadowolony Smile
Może ktoś walczył z podobnym problemem, otóż sprawiłem sobie białą [cienką - nie nadaje się na tło, ale na softy i dyfuzory będzie ok- 7zł za 1,6x5m] i czarną [wydaje się, że jak na 18zł za 1,6x5m jest ok] agrowłókninę, nie na metry tylko już przyciętą, "paczkowaną". Problem polega w zagięciach powstałych z poskładania. wydaje mi się, że prasowanie raczej odpada, boję się nadtopienia, od 3 dni wisi z lekko dociążoną dolną krawędzią, ale rewelacyjnych zmian nie ma.
Ma ktoś pomysł?
uprasuj przez szmatę niezbyt gorącym żelazkiem Smile
O, to może być rozwiązanie, a szmatę jeszcze zwilżyć dość mocno, to może pomóc, juto będę walczył :]
nie doswietlaj jej i wsio samo sie sprawi. chyba ze to jakis czarny blyszczoacy material, to masz pecha Smile kup taki co nie blyszczy.
Można próbować tak, jak radził adriansan Smile
Powinno pomóc w rozprostowaniu zagięć...
Ale koniecznie przez jakąś szmatkę i niezbyt gorącym żelazkiem Smile
Hmm, niestety nie daje rady, materiał zaczyna się pod wpływem temperatury błyszczeć, zagięcia minimalnie się poprawiły, ale że to jest tworzywo sztuczne, boję się dać wyższą temp. [prasowałem na programie dla syntetyków przez mokrą/wilgotną szmatę]
Przekierowanie