Gratulujemy Nikonowi pierwszego fullfrejma:)
...i to jeszcze jakiego :) Czekamy co pokaże sony 6-ego , na pewno bedzie to puszka blisko d300 :wink:
no jak dla mnie D3 wygląda obiecująco...
ciekawi mnie tylko jaka będzie cena...
pewnie powali na kolana... :)
ale obiektywy jakie również zaprezentowali powalają... ehhh
Cytat:ciekawi mnie tylko jaka będzie cena...
niedrogo...jedyne 4729 euro może się skusze za pare lat...kilkanaście...kilkaset :)
Narazie na oku mam....canona 40d...
o to po taniości :) wezme ze trzy sztuki a co :)
vasco5 napisał(a):o to po taniości :) wezme ze trzy sztuki a co :)
Te trzy sztuki to chyba Ci za bardzo nie potrzebne. Może mógłbyś oddać mi jedną ;D
A mi możecie oddać kita z D3 (jesli to będzie 24-70/2.8 ;D).
Sprzęcik niczego sobie tylko cena sugerowana 1400$ trochę sporawo bo Canon 40D jest jednak tańszy (podobno można wyrwać już za niecałe 4000 PLN)... ale w praniu wszystko zapewne wyjdzie tak czy siak im więcej nowości tym lepiej.
tak szczerze to juz wolalbym kupic D200
albo body D80+grip i taniej wyjdzie... :)
vasco5 napisał(a):tak szczerze to juz wolalbym kupic D200
albo body D80+grip i taniej wyjdzie... :)
A to już inna para kaloszy, że Nikon jest najlepszy :)
D3 widziałem juz do zakupienia w zł......17500 :)
kurde. nie mam drobnych i nikt mi rozmienic nie chce, a chcialbym zanabyc tego D3.
P_i_e_c_y_k napisał(a):zł......17500
Przystępna cena - taka dla przeciętnego Kowalskiego harującego 2 lata w kasie hipermarketu...
Czy tylko ja mam taką szarą wizję przyszłości ?
Barkecik nie. ja tez w totka nie wygralem ;/
a i liczcie ze to jest tylko puszka...... :mrgreen:
bo wlasnie! jeszcze do tego szkla potreba, a te do pelnej klatki godne uwagi to kolejne 3kpln w gore.
tak więc życzę udanych zakupów ;) hehe
P_i_e_c_y_k napisał(a):tak więc życzę udanych zakupów
Gdybym był fotoreporterem, który zarabia na fotografowaniu (i mieszka w innym miejscu świata niż Polska - Anglia, Japonia, Canada) to już miałbym go z zestawem 2-3 obiektywów.
Oglądałem przykładowe zdjęcia z obu tych aparatów.. Wielkie wrażenie zrobiła na mnie tak mała ilość szumów i mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że lepiej chyba być już nie musi ;) Nikona sympatią nie darzę, wolę Canony, tak więc płakał nie będę. A przy okazji, fashion zaprezentowane na
samplach D3 całkiem niezłe.
te aparaty to prawdziwe cacka ;) niestety cena szybko sprowadza na ziemię...:( ja przymierzam się do zakupu nikona d80 i obawiam się, że będzie to pierwszy krok w kierunku bankructwa, zatem o d30 mogę jedynie pomarzyć :D cóż, fotografia to drogie hobby ;)
jakość zdjęć testowych jest powalająca, przy tak wysokim ISO szumy są wręcz maksymalnie zniwelowane...jestem pod wrażeniem !!!