forFoto.pl forum fotograficzne

Pełna wersja: światło pilotujące do żarówek błyskowych
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Natępny mój wynalazek wam prezentuje Laugh zawsze z tym był problem że trzeba było kupować podwójne oprawki żeby mieć pilota przy żarówkach błyskowych Smile ale ja ten problem skutecznie postarałem się ominąć Laugh i mam pilota w żarówce i włącza się razem z nią przełącznikiem na oprawce Smile wykorzystałem żarówki halogenowe G9 o mocy 50W i kawałek blaszki oraz kabelka i 4 wsuwki żeńskie po 2 na każda żarówke Mryg trzeba ją rozkręcić i tam wychodza dwa kable czarny i czerwony , przecinamy je i dołączamy kolejny jakby trójnik wychodzi i do niego podłączamy na zewnątrz małą żaróweczke Smile jak się przepali nie ma problemu bo jest na wcisk także z wymianą nie ma problemu po to własnie użyłem te wsuwki żeńskie Smile jak by co to pytajcie jeżeli będzie zainteresowanie tym patentem Smile a tak to wygląda Mryg

[Obrazek: zarpilot.jpg]

[Obrazek: zarpilot1.jpg]

[Obrazek: zarpilot2.jpg]

jak by dobrze pomyśleć to można jeszcze dodać regulacje mocy świecenia Smile
wow, fajna sprawa Smile a nie grzeje sie za mocno ta żarówa? chce kupić do domu jakąś prostą błyskówkę i się też nad jakimś takim patentem zastanawiałem Smile mam takie żarówy na 12V i trzeba by było dodatkowo jakiś transformatorek zamontować...
w sumie to mam też oprawki do takich żarówek na 220V:
[Obrazek: 5903137202017.jpg]
dają bardziej kierunkowe światło, tyle że mocno sie grzeją i boje się że plastik z błyskówki popłynie Smile
dlatego jest dalej od plastiku Smile a oprawki dlatego nie dałem żeby jak najmniej zasłaniało światło i kierunkowe światło mi akurat nie jest potrzebne z pilota Smile z 12V więcej roboty a po co jak są takie na 230V Smile
kombinujesz ostroSmile
a po co to to?Smile
żeby patrzeć co oświetlisz a co nie Mryg chociaż nie sądze żeby sie dobrze sprawdzało... chyba ze w softboxieSmile
a co za różnica czy w softboxie czy z parasolką i jak by sie nie sprawdzało to bym nie robił Mryg Smile można założyć oprawke i już masz kierunkowe Mryg

Szakalikus światło pilotujące pokazuje ci jak będzie się rozkładało światło i cienie po błyśnięciu właściwym światłem już lampa błyskową Smile wtedy wiesz jak masz ustawić softa lub parasolke względem modelki żeby osiągnąc to co chcesz Smile
Przekierowanie