Mam pytanie do was. Jest jakis zamiennik programu Photofiltre na Linuxa ? Bo za nie długo bede przenosił sie z windowsa na linuxa i boje sie ze zostane pozbawiony programu do obróbki zdjec tak wiec jesli macie lub wiecie jakie są zamienniki to dajcie znac bede bardzo wdzieczny

Pozdrawiam
hmm gimp jest i dla windowsa, linuxa i osX wiec możesz już się wprawiać
http://gimp.org/
jest jeszcze wersja stylizowana na PS ale odradzam. Po wciągnięciu się w początkowo mało wygodny układ docenia się jego zalety
[freeware dla użytku domowego i firm- pełen opensource]
Mam PhotoFiltre, czy jest sens instalowac jeszcze gimpa ? Ma on wiecej mozliwossci ?
I jeszcze jedno. Glownie zdjecia makro wymagalyby czasami kombinacji z tlem. Jest taka funkcja na PhotoFiltre ?
eeeee widze tu male nieporozumienie. gimpowi blizej jest do photoshopa niz do prostego programu do edycji grafiki, gdzie na polu przynajmiej webowej grafiki smialo moze konkurowac z szopem. czy jest sens instalowac jeszcze gimpa? odwrocmy pytanie- czy jest sens bawic sie w ogole PhotoFiltre jesli mamy za darmo bardzo dobre narzedzie w postaci Gimp`a. fakt faktem, trzeba sie z nim zapoznac. sam przez jakis czas nie moglem odzwyczaic sie od szopy ale jak juz poznalem ten program to doceniam jego kazdy element- co nie znaczy ze nie ma wad

P_i_e_c_y_k napisał(a):Jest jakis zamiennik programu Photofiltre na Linuxa ?
zainstalowalem na debianie wine, a nastepnie bez zadnego problemu zainstalowalem i uruchomilem PhotoFiltre

Problem mam z RawShooter'em ale ponoc jest mozliwosc zainstalowac i to cudo...