forFoto.pl forum fotograficzne

Pełna wersja: Linux i Photofiltre
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam pytanie do was. Jest jakis zamiennik programu Photofiltre na Linuxa ? Bo za nie długo bede przenosił sie z windowsa na linuxa i boje sie ze zostane pozbawiony programu do obróbki zdjec tak wiec jesli macie lub wiecie jakie są zamienniki to dajcie znac bede bardzo wdzieczny Smile Pozdrawiam
GIMP Smile
hmm gimp jest i dla windowsa, linuxa i osX wiec możesz już się wprawiać

http://gimp.org/

jest jeszcze wersja stylizowana na PS ale odradzam. Po wciągnięciu się w początkowo mało wygodny układ docenia się jego zalety Mryg

[freeware dla użytku domowego i firm- pełen opensource]
Mam PhotoFiltre, czy jest sens instalowac jeszcze gimpa ? Ma on wiecej mozliwossci ?
I jeszcze jedno. Glownie zdjecia makro wymagalyby czasami kombinacji z tlem. Jest taka funkcja na PhotoFiltre ?
eeeee widze tu male nieporozumienie. gimpowi blizej jest do photoshopa niz do prostego programu do edycji grafiki, gdzie na polu przynajmiej webowej grafiki smialo moze konkurowac z szopem. czy jest sens instalowac jeszcze gimpa? odwrocmy pytanie- czy jest sens bawic sie w ogole PhotoFiltre jesli mamy za darmo bardzo dobre narzedzie w postaci Gimp`a. fakt faktem, trzeba sie z nim zapoznac. sam przez jakis czas nie moglem odzwyczaic sie od szopy ale jak juz poznalem ten program to doceniam jego kazdy element- co nie znaczy ze nie ma wadMryg
P_i_e_c_y_k napisał(a):Jest jakis zamiennik programu Photofiltre na Linuxa ?
zainstalowalem na debianie wine, a nastepnie bez zadnego problemu zainstalowalem i uruchomilem PhotoFiltre Mryg
Problem mam z RawShooter'em ale ponoc jest mozliwosc zainstalowac i to cudo...
Przekierowanie