30-11-2006, 02:13 AM
Namiot bezcieniowy co to jest i z czym się to je
tak z grubsza postaram się pokazac i opisać zasade działania takiego namiotu.
Jak sama nazwa wskazuje służy to do eliminacji cieni i ostrego ¶wiatła na obiekcie,zazwyczaj używa się tego do fotografii reklamowej czy też na Allegro żeby sprzedawany produkt ładnie się prezentował
Można tego typu namioty zakupić w sklepach czy na aukcjach,ale że ja nie lubie kupować czego¶ co samemu można zrobić bo proste jest to jak drut zrobiłem sobie sam co¶ takiego
z rurek pcv i ł±czniki to kolanka pcv 
O¶wietlenie:
Zazwyczaj im więcej tym lepiej,ale z dwoma Ľródłami ¶wiatła też można już poszaleć ustawiamy po bokach namiotu dwa równomierne ¶wiatła znaczy się o takiej samej mocy.Mog± to byc lampy błyskowe,halogeny z marketu np 150W albo ¶wietlówki energooszczędne o mocy np 40W co jest odpowiednikiem 200W zwykłej żarówki.Najlepszym rozwi±zaniem s± 3 Ľródła ¶wiatła czyli dwa po bokach i jedno centralne od góry jak już dojdzie do mnie reszta zestawów studyjnych to pokaże przykład ustawienia z 3 swiatłami obecnie pokazuje z 2
tak więc teraz fotki nienajlepszej jako¶ci ale je podmienie poĽniej 
Materiał :
Najlepszem materiałem wg mnie jest białe płótno dobrze rozprasza ¶wiatło i ma dobr± gęsto¶ć obecnie używam białej podszewki , ale już sie robi wła¶nie z płótna
Tło wewn±trz namiotu:
Najlepszym i najtańszym rozwi±zaniem jest biały brystol o formacie A2 lub też tła cieniowane które oferuj± na Allegro a i pewnie w sklepach papierniczych takie s±
można też użyc białego materiału kwestia co kto ma i co chce osi±gac na fotkach
na dobr± sprawe można w nim fotografować wszystko 
to chyba na tyle jak by co odpowiem na pytania lub podpowiem co i jak
teraz fotki
[center:aac3a3f3ef]z zewn±trz
[/center:aac3a3f3ef]
[center:aac3a3f3ef]wewn±trz
[center:aac3a3f3ef]bez namiotu
[center:aac3a3f3ef]z namiotem
tak z grubsza postaram się pokazac i opisać zasade działania takiego namiotu.Jak sama nazwa wskazuje służy to do eliminacji cieni i ostrego ¶wiatła na obiekcie,zazwyczaj używa się tego do fotografii reklamowej czy też na Allegro żeby sprzedawany produkt ładnie się prezentował

Można tego typu namioty zakupić w sklepach czy na aukcjach,ale że ja nie lubie kupować czego¶ co samemu można zrobić bo proste jest to jak drut zrobiłem sobie sam co¶ takiego
z rurek pcv i ł±czniki to kolanka pcv 
O¶wietlenie:
Zazwyczaj im więcej tym lepiej,ale z dwoma Ľródłami ¶wiatła też można już poszaleć ustawiamy po bokach namiotu dwa równomierne ¶wiatła znaczy się o takiej samej mocy.Mog± to byc lampy błyskowe,halogeny z marketu np 150W albo ¶wietlówki energooszczędne o mocy np 40W co jest odpowiednikiem 200W zwykłej żarówki.Najlepszym rozwi±zaniem s± 3 Ľródła ¶wiatła czyli dwa po bokach i jedno centralne od góry jak już dojdzie do mnie reszta zestawów studyjnych to pokaże przykład ustawienia z 3 swiatłami obecnie pokazuje z 2
tak więc teraz fotki nienajlepszej jako¶ci ale je podmienie poĽniej 
Materiał :
Najlepszem materiałem wg mnie jest białe płótno dobrze rozprasza ¶wiatło i ma dobr± gęsto¶ć obecnie używam białej podszewki , ale już sie robi wła¶nie z płótna

Tło wewn±trz namiotu:
Najlepszym i najtańszym rozwi±zaniem jest biały brystol o formacie A2 lub też tła cieniowane które oferuj± na Allegro a i pewnie w sklepach papierniczych takie s±
można też użyc białego materiału kwestia co kto ma i co chce osi±gac na fotkach
na dobr± sprawe można w nim fotografować wszystko 
to chyba na tyle jak by co odpowiem na pytania lub podpowiem co i jak
teraz fotki[center:aac3a3f3ef]z zewn±trz
[/center:aac3a3f3ef][center:aac3a3f3ef]wewn±trz
[/center:aac3a3f3ef][center:aac3a3f3ef]bez namiotu
[/center:aac3a3f3ef][center:aac3a3f3ef]z namiotem
[/center:8f89104299]