13-10-2008, 10:40 AM
13-10-2008, 11:04 AM
Czemu pomyłka ? Bo mnie zaciekawił ten blog .. kogo to ? Bo to chyba jakiś automat .. kopiuje całe posty łącznie z emotikonkami ..
13-10-2008, 11:15 AM
(13-10-2008 11:04 AM)Pionio napisał(a): [ -> ]Czemu pomyłka ? Bo mnie zaciekawił ten blog .. kogo to ? Bo to chyba jakiś automat .. kopiuje całe posty łącznie z emotikonkami ..
Niewiem kto , ale na dobra sprawe to on robi reklame , ale jak cos to:
http://www.nikon-d40.braindrive.eu/
13-10-2008, 11:28 AM
Czy ja wiem czy reklamę ?
Kopiuje też posty z forum Korex.net.pl
Kopiuje też posty z forum Korex.net.pl
13-10-2008, 11:35 AM
to co piszemy do niego aby za foty zapÄšÂaciĚ ^^?
13-10-2008, 11:36 AM
A wiesz do kogo ? Bo na razie nie mogę znaleźć kto jest właścicielem ..
13-10-2008, 11:45 AM
(13-10-2008 11:36 AM)Pionio napisał(a): [ -> ]A wiesz do kogo ? Bo na razie nie mogę znaleźć kto jest właścicielem ..
Dzisiaj moze juz bede wiedzial , porubcie screeny swoich fot

13-10-2008, 01:50 PM
to już drugi taki serwis który kopiuje posty z for wszelkiego rodzaju
nie pamiętam adresu tego drugiego.Niby próbowali ustalić właściciela ale jakoś nie mogą 
nie pamiętam adresu tego drugiego.Niby próbowali ustalić właściciela ale jakoś nie mogą 
14-10-2008, 12:20 AM
mozna to zablokowac tak by sie mu wyswietlal blad 403, albo jakiegos ladnego fucka podstawic 

15-10-2008, 12:49 AM
jak? jeżeli wiesz to zadziałaj 

15-10-2008, 08:24 PM
w katalogu glownym z forum jesli nie masz pliku .htaccess to go zrob. daj mu prawa 0644 i w nim umiesc taki wpis:
i juz ziomus nie bedzie mog pobierac postow w ten sposob. no... chyba, ze strona na ktorej widac wpisy includuje je jeszcze poprzez innego hosta, ale jesli nie, to od czasu utworzenia pliku .htaccess z tym wpisem nie bedzie mogl ssac tego. chyba, ze nie ssa tego automatycznie, a recznie przenosi. sprobowac warto.
ps. strona jest na webd.pl postawiona, wiec mozna do admina zawsze napisac.
bonzo: daj znac, czy serwer obsluguje ModRawrite. jesli tak, to mozna zrobic wersje z jakimis fuckami albo informacjami typu "ten blog kradnie posty z..."
Kod:
order allow,deny
deny from 83.149.77.178
allow from alli juz ziomus nie bedzie mog pobierac postow w ten sposob. no... chyba, ze strona na ktorej widac wpisy includuje je jeszcze poprzez innego hosta, ale jesli nie, to od czasu utworzenia pliku .htaccess z tym wpisem nie bedzie mogl ssac tego. chyba, ze nie ssa tego automatycznie, a recznie przenosi. sprobowac warto.
ps. strona jest na webd.pl postawiona, wiec mozna do admina zawsze napisac.
bonzo: daj znac, czy serwer obsluguje ModRawrite. jesli tak, to mozna zrobic wersje z jakimis fuckami albo informacjami typu "ten blog kradnie posty z..."
15-10-2008, 10:41 PM
zrobiłem ten plik i co dalej
?
?19-10-2008, 06:41 PM
hehe, takie systemy znam z aukcji internetowych.
niektorych serwisow aukcyjnych juz dawno nie ma, a mozna sobie poczytac, co kto na forum powypisywal
niektorych serwisow aukcyjnych juz dawno nie ma, a mozna sobie poczytac, co kto na forum powypisywal

20-10-2008, 04:02 AM
To jest zwykły autoblog jakiegoś pseudopozycjonera, który próbuje łatwym sposobem zrobić sobie zaplecze. A dokładniej jedna z wielu subdomen, jak przejrzeć site: to jest tam tego więcej.
można go zablokować poprzez .htaccess tak jak napisał robak
można takie cudeńko zgłosić do spam raportu google --> klik, w momencie kiedy dostanie bana (może nawet na całą domenę) stanie się to bezużyteczne i przestanie kraść
można też skontaktować się z nazwa.pl (bo tam się hostuje) i zażądać usunięcia serwisu - w brew pozorom to się bardzo często udaje
pozostaje też kontakt z właścicielami pozycjonowanych domen i powiadomienie ich, że pozycjoner używa kradzionych tekstów, autora w takim przypadku się nie namierzy (99%)
można go zablokować poprzez .htaccess tak jak napisał robak
można takie cudeńko zgłosić do spam raportu google --> klik, w momencie kiedy dostanie bana (może nawet na całą domenę) stanie się to bezużyteczne i przestanie kraść
można też skontaktować się z nazwa.pl (bo tam się hostuje) i zażądać usunięcia serwisu - w brew pozorom to się bardzo często udaje
pozostaje też kontakt z właścicielami pozycjonowanych domen i powiadomienie ich, że pozycjoner używa kradzionych tekstów, autora w takim przypadku się nie namierzy (99%)