forFoto.pl forum fotograficzne

Pełna wersja: pomylka rosze o usuniecie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Przepraszam , pomylka mozna usunac?
Czemu pomyłka ? Bo mnie zaciekawił ten blog .. kogo to ? Bo to chyba jakiś automat .. kopiuje całe posty łącznie z emotikonkami ..
(13-10-2008 11:04 AM)Pionio napisał(a): [ -> ]Czemu pomyłka ? Bo mnie zaciekawił ten blog .. kogo to ? Bo to chyba jakiś automat .. kopiuje całe posty łącznie z emotikonkami ..

Niewiem kto , ale na dobra sprawe to on robi reklame , ale jak cos to:
http://www.nikon-d40.braindrive.eu/
Czy ja wiem czy reklamę ?
Kopiuje też posty z forum Korex.net.pl
to co piszemy do niego aby za foty zapłacił ^^?
A wiesz do kogo ? Bo na razie nie mogę znaleźć kto jest właścicielem ..
(13-10-2008 11:36 AM)Pionio napisał(a): [ -> ]A wiesz do kogo ? Bo na razie nie mogę znaleźć kto jest właścicielem ..

Dzisiaj moze juz bede wiedzial , porubcie screeny swoich fot Smile
to już drugi taki serwis który kopiuje posty z for wszelkiego rodzaju Smile nie pamiętam adresu tego drugiego.Niby próbowali ustalić właściciela ale jakoś nie mogą Smile
mozna to zablokowac tak by sie mu wyswietlal blad 403, albo jakiegos ladnego fucka podstawic Laugh
jak? jeżeli wiesz to zadziałaj Smile
w katalogu glownym z forum jesli nie masz pliku .htaccess to go zrob. daj mu prawa 0644 i w nim umiesc taki wpis:

Kod:
order allow,deny
deny from 83.149.77.178
allow from all

i juz ziomus nie bedzie mog pobierac postow w ten sposob. no... chyba, ze strona na ktorej widac wpisy includuje je jeszcze poprzez innego hosta, ale jesli nie, to od czasu utworzenia pliku .htaccess z tym wpisem nie bedzie mogl ssac tego. chyba, ze nie ssa tego automatycznie, a recznie przenosi. sprobowac warto.

ps. strona jest na webd.pl postawiona, wiec mozna do admina zawsze napisac.

bonzo: daj znac, czy serwer obsluguje ModRawrite. jesli tak, to mozna zrobic wersje z jakimis fuckami albo informacjami typu "ten blog kradnie posty z..."
zrobiłem ten plik i co dalej Mryg ?
hehe, takie systemy znam z aukcji internetowych.

niektorych serwisow aukcyjnych juz dawno nie ma, a mozna sobie poczytac, co kto na forum powypisywal Lol
To jest zwykły autoblog jakiegoś pseudopozycjonera, który próbuje łatwym sposobem zrobić sobie zaplecze. A dokładniej jedna z wielu subdomen, jak przejrzeć site: to jest tam tego więcej.

można go zablokować poprzez .htaccess tak jak napisał robak

można takie cudeńko zgłosić do spam raportu google --> klik, w momencie kiedy dostanie bana (może nawet na całą domenę) stanie się to bezużyteczne i przestanie kraść

można też skontaktować się z nazwa.pl (bo tam się hostuje) i zażądać usunięcia serwisu - w brew pozorom to się bardzo często udaje

pozostaje też kontakt z właścicielami pozycjonowanych domen i powiadomienie ich, że pozycjoner używa kradzionych tekstów, autora w takim przypadku się nie namierzy (99%)
Przekierowanie