21-10-2008, 05:22 PM
21-10-2008, 06:23 PM
Nom ciekawa pozycja . W mojej opini wyglada na bardzo masywnego i trwardego . Ciekawe jak lezy w dloni . Cena zapewne bedzie dosc wysoka przynajmniej na poczatku ;]
21-10-2008, 10:16 PM
powiem szczerze, że z tego co słyszałem będzie w cenie ok. 4 tyś a swoimi opcjami może naprawdę zainteresować, ale niektóre nowe rozwiązania są często chybione i potrzeba mu jeszcze wiele testów... POZDRAWIAM
23-10-2008, 03:05 AM
(21-10-2008 06:23 PM)melusb napisał(a): [ -> ]Nom ciekawa pozycja . W mojej opini wyglada na bardzo masywnego i trwardego . Ciekawe jak lezy w dloni . Cena zapewne bedzie dosc wysoka przynajmniej na poczatku ;]
Aparat musi być masywny i twardy, żeby w dłoniach czuło się jakość
Ma na korpusie powłokę "antypoślizgową" i waży 822g podobno, więc tak w sam raz. Cena za body to rzeczywiście ok.4000zł - można sprawdzić tu: ceny Eos 50D , moim zdaniem adekwatne do jakości, całkiem przystępne.DOMASS - o jakich chybionych rozwiązaniach mówisz?
24-10-2008, 02:45 AM
A do tego wszystkiego, można sobie za pośrednictwem "konkursu" na Fotopolis umożliwić osobiste przetestowanie tego cacuszka. Szczegóły tutaj: 50D do testów
Zgłaszać się można do 27. października. Ja już myślę nad swoim uzasadnieniem
Zgłaszać się można do 27. października. Ja już myślę nad swoim uzasadnieniem

24-10-2008, 09:36 AM
Emeryt
Nie koniecznie musi miec jakieś wady, ale wydaje mi się, że jak wejdzie coś nowego to najpierw musi być przetestowane ;P
a co do chybienia to trochę za mocnych słów użyłem.
POZDRAWIAM
Nie koniecznie musi miec jakieś wady, ale wydaje mi się, że jak wejdzie coś nowego to najpierw musi być przetestowane ;P
POZDRAWIAM

24-10-2008, 11:07 PM
(24-10-2008 09:36 AM)DOMASS napisał(a): [ -> ]Emeryt
POZDRAWIAM
Całkowicie się zgadzam, że musi być przetestowane - dlatego nie miałabym nic przeciwko, żeby samej też mieć taką możliwość

Czekam na rzetelny test z Optyczne.pl, będzie wiadomo o tym cacuszku coś więcej. Opinie o EOSie raczej entuzjastyczne.
Pozdrawiam również

Aha - dla zainteresowanych - znalazłam dziś na eBayu ciekawą ofertę: Canon EOS 50D body za 3699zł (już z przesyłką). Zastanawiam się, czy lepiej kupić lepszą "puszkę" (właśnie 50d) czy zainwestować w szkła...
31-10-2008, 07:28 PM
Znalazłam pokazowe (przykładowe) fotki o tu
Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym aparatem... Ciekawe, jak autofokus i szumy.
I chociaż cena ponoć odpowiada jakości, to jeszcze trochę poczekam
Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym aparatem... Ciekawe, jak autofokus i szumy.
I chociaż cena ponoć odpowiada jakości, to jeszcze trochę poczekam

31-10-2008, 07:32 PM
DP dzis dało "test" http://www.dpreview.com/reviews/canoneos50d/
Powiem tak, że na 15mpix matrycy wychodzą niedoskonałości tanich obiektywów, aberracje itd.
Szumy zdecydowanie mniejsze niż 350/400D i porównywalne z 40D/5D piszę to wg własnych doświadczeń a nie testu panów z dp czy fotopolis którym nagle zaczyna przeszkadzać guziczek oświetlania a w poprzednich 5 wersjach nie.
AF działa sprawniej i szybciej niż w w/w. aparatach. Niebawem będę miał okazję porównać 40D i 50D podczas sesji ślubnej to podzielę się spostrzeniami na temat nowego dziecka canona
Powiem tak, że na 15mpix matrycy wychodzą niedoskonałości tanich obiektywów, aberracje itd.
Szumy zdecydowanie mniejsze niż 350/400D i porównywalne z 40D/5D piszę to wg własnych doświadczeń a nie testu panów z dp czy fotopolis którym nagle zaczyna przeszkadzać guziczek oświetlania a w poprzednich 5 wersjach nie.
AF działa sprawniej i szybciej niż w w/w. aparatach. Niebawem będę miał okazję porównać 40D i 50D podczas sesji ślubnej to podzielę się spostrzeniami na temat nowego dziecka canona03-11-2008, 10:55 PM
I do tego "automatyczna korekcja aberracji obiektywu"? Nieźle. Ciekawe, jak to się sprawdzi.
Canon udostępnił stronę dedykowaną 50D i 5D Mark II, można sobie "obejrzeć" aparaty z bliska i dowiedzieć się o nich czegoś jeszcze.
Mglogowski - czekamy na dalsze spostrzeżenia i uwagi wynikające z praktycznych testów przeprowadzonych podczas prawdziwej pracy
Canon udostępnił stronę dedykowaną 50D i 5D Mark II, można sobie "obejrzeć" aparaty z bliska i dowiedzieć się o nich czegoś jeszcze.
Mglogowski - czekamy na dalsze spostrzeżenia i uwagi wynikające z praktycznych testów przeprowadzonych podczas prawdziwej pracy

08-11-2008, 03:15 AM
Leni, skoro wspominasz o 5D Mark II, to ja pokażę kręcony tym APARATEM teledysk , który znalazłam w sieci... Dobra robota, a cena nowego 5D podobno już powoli spada 

18-11-2008, 06:05 PM
22-11-2008, 01:20 AM
Przy takich sprzętach trzeba już dysponować dobrymi szkłami. Przejrzałam blog Laforeta i znalazłam filmik rejestrujący proces powstawania tego "oficjalnego video"
http://blog.vincentlaforet.com/2008/09/2...nes-video/ Wygląda na to, że grupa zapaleńców miała dużo dobrej zabawy przy testowaniu nowego "Marka"...
http://blog.vincentlaforet.com/2008/09/2...nes-video/ Wygląda na to, że grupa zapaleńców miała dużo dobrej zabawy przy testowaniu nowego "Marka"...29-11-2008, 01:40 AM
Na podsumowanie wątku - rozstrzygnięcie tamtego konkursu z fotopolis (niestety mi się tym razem nie udało) a na osłodę pierwsza z opinii pięciu farciarzy - http://eos50d.fotopolis.pl/index.php?n=8137
Czekam na kolejne.
Czekam na kolejne.