|
Sony wx1,sony tx1,casio H10,casio Fc100 czy canon sd980is?
|
|
09-16-2009, 11:13 PM
|
|||
|
|||
|
Sony wx1,sony tx1,casio H10,casio Fc100 czy canon sd980is?
Witam
Planuję zakup aparatu, interesuje mnie mały aparat kieszonkowy do robienia zdjęć pamiątkowych z wakacji(bardziej chodzi o fotografowanie ludzi, krajobrazy mnie nie interesują) oraz imprez (często w słabych warunkach oświetleniowych). Strasznie zależy mi na jakości zdjęcia, rozmyślam nad aparatami wymienionymi w temacie, lecz jestem otwarty na inne propozycje. Na aparat mam zamiar przeznaczyć max 1500zł. Proszę nie proponować jakiś większych aparatów, jestem raczej amatorem. Zależy mi też na tym żeby aparat robił w dobre filmy w HD. Większość tych aparatów to nowości, ponieważ jestem myśli że im nowsze tym lepsze. Z góry dziękuję za pomoc i propozycje, pozdrawiam Ukz uśmiech |
|||
|
09-17-2009, 10:18 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Sony wx1,sony tx1,casio H10,casio Fc100 czy canon sd980is?
canona tego nie znam casio odpada.... a jeśli idzie o soniacza to ja ym się pokusił doradzic Ci inny model co prawda piszesz żey Ci większych modeli nie proponować ale się pokuszę... Sony DSC-HX1, aparat o wiekszych gaarytach, nagrywanie filmów w HD ma takiej samej jakości jak pozostałe modele czyli 30klatek na sekunde i stereo dźwięk....system panoramowania... matryca żywcem wyjęta z lustrzanki i wciśnieta do tego kompaktu...20krotny zoom optyczny a nie 4 czy 5 krotny jak w tych kieszonkowych... cena podobna... myslę, że warto to przemyśleć... poczytaj jeszcze o tym modelu... osobiście bawiłem się nim kilka tygodni temu i bardzo mi przypadł do gustu
Cześ laska! Jestem moderatorem, umówimy się? |
|||
|
09-18-2009, 09:19 AM
|
|||
|
|||
|
aparat fajny oglądałem, ale właśnie gabaryty są dla mnie priorytetem, potrzebuję małego aparatu który można wsadzić do kieszeni i zrobić fajne fotki jak będzie potrzeba, uprawiam dużo sportu więc przydałaby się też optyczna stabilizacja, ostatnio więcej poczytałem o canonach i chyba zdecyduję się na któryś z ixusów ale nie wiem który. Nie chce żeby aparat mi wisiał na szyi bo z nim nie pojeździ się np na snowboardzie
|
|||
|
09-18-2009, 09:29 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-18-2009 09:33 AM przez skarab.)
|
|||
|
|||
|
jak nie? ja ze swoim lustrem na desce smigam ino mam go w plecaku, a jak chce coś pstrykać to zatzymuje się i wyciągam... tu mi napiszesz a co jak glebe zalicze... no cóż zdaża mi się to już abrdzo żadko pomimo ostrej jazdy między drzewami (ale się chwalę
) a jak się zdaży to czy to będzie mały aparacik czy duży dobrze zabezpieczony to jak pech będzie chciał to i jeden i drugi się rozleci... w canonach Ci nie pomogę o się na nich nie znam jak pisałem wyżej, a jak na desce jeździsz to zooom czasem bardzo się przydaje![]() przeczytaj PM Cześ laska! Jestem moderatorem, umówimy się? |
|||
|
09-21-2009, 07:49 PM
|
|||
|
|||
|
Witam
hehhe Zdecydowałem się na canon'a SX200 is, kto pochwala a kto karci :P?? |
|||
|
09-21-2009, 11:57 PM
|
|||
|
|||
|
idz lepiej fotki pstrykac i pokaz efekty, wowczas beda albo pochwalac albo karcic
Cześ laska! Jestem moderatorem, umówimy się? |
|||
|
|